søndag 22. juni 2014

Vernissage Black Fleur


Image Troopers lanserte sin nye fotoserie Black Fleur hos oss onsdag denne uka! En flott kveld med DJ og bobler i glassene.
Her et bildedryss fra kvelden!

Misset du kvelden..? du kan fortsatt stikke innom...
Utstillingen henger fortsatt, og Black Fleur print i A3 selges i butikken.Pressemelding:

Om Black Fleur

Grunderne bak Image Troopers, Merete Haseth og Janne Amalie Svit, har lenge hatt ønske om å skape en fotoserie med utgangspunkt i blomster. I møte med den kvalitetsbevisste og lekne blomsterdekoratøren Rune Aas Strandvik fikk ideene næring og starten på et spennende samarbeid oppsto. Rune Aas Strandvik har gått i lære hos Finn Schjøll og er nå medeier av livsstilsbutikken Mathildes Verden i Steinkjer. Han jobber i tillegg som stylist hos blant annet Nordal og er fast blomsterekspert hos interiørmagasinet KK Living. Etter flere intense produksjonsrunder i fotostudio i vår, har kunstbildene i etterkant blitt nøye plukket ut i samarbeid med kunsthistoriker Trix Scherjon. Del 1 av fotoserien Black Fleur er nå klar for lansering på nettbutikken www.imagetroopers.com og i butikken Mathildes Verden den 18. juni.
Black Fleur er et fotoprosjekt med utgangspunkt i «Det nordiske mørke» (The Nordic Darkness) - et begrep brukt om Image Troopers bildeunivers. Fotografene har jobbet bevisst med konseptet i utformingen av sitt nye kunstprosjekt. Blomster forbindes ofte med noe lett, lyst og overflatisk, og Image Troopes ønsket å spille på denne forventningen og heller skape mørke undertoner og spenninger i fotografiene. Fotografene i Image Troopers er fascinert av det mørke og trekker fram skjønnheten i det mørke framfor det dystre og triste. I mørket fins det gjerne en spenning og en følelse av noe usagt, som dveler lengre ved oss enn det lyse og lette. Et fotografi med en mørk undertone eller alvor i seg, vil ofte ha lengre holdbarhet enn et lyst og lett alternativ. Blikket trekkes stadig tilbake til et fotografi med spenning, og skaper undring og historiefortelling.
Kunstfotografiene vil være for salg i ulike format og materialer i nettbutikkenwww.imagetroopers.com i et begrenset opplag på 100 stykk. I tillegg selges bildene hos interiørbutikken Mathildes Verden på Steinkjer, der blomsterdekoratør Rune Aas Strandvik er medeier. Kurator på prosjektet har vært kunsthistoriker Trix Scherjon.


               

Ingen kommentarer: